Hírek

2006.04.18. 14:59

Prodi már tárgyal, Berlusconi még bizakodik

Romano Prodi, a szavazatszámlálási végeredmény szerint győztesnek mutatkozó balközép pártszövetség feje már a kormányalakításról tárgyalt a Kommunista Újraalapítás vezetőjével, Fausto Bertinottival.

BAMA

A választás körüli viták ellenére is győztesnek tekintett balközép pártszövetség vezetője hírek szerint a képviselőház elnöki tisztét ajánlotta fel Bertinottinak, a Kommunista Újraalapítás irányítójának. Ugyanakkor úgy tudni, hogy a másik jelölt erre a posztra Massimo D''Alema, a Baloldali Demokraták elnöke. Romano Prodi később a Baloldali Demokraták országos titkárával, valamint a Margherita nevű centrumpárt első emberével tárgyal a balközép kormány megalakításáról.

Kiszivárogtatások szerint Prodi egy "direktórium" létrehozását tervezi, amelyben a tizenegy pártból álló koalíció pártvezetői tanácskoznának rendszeresen. Ennek célja feltehetően az lenne, hogy összetartsa a meglehetősen tarka koalíciót. A "direktórium" első dolga a kabinet felépítésének és személyi összetételének megtervezése lenne. Miközben a balközép pártszövetség már a tisztségek elosztásáról tárgyal, Silvio Berlusconi hivatalban lévő kormányfő még mindig folytatja egyre reménytelenebbnek tűnő harcát a hatalom megtartásáért.


 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!