Hírek

2006.06.22. 11:25

Kölcsönös argentin-német félelem

Ahogy alakul a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének mezőnye, máris megkezdődnek a találgatások, melyik csapat meddig juthat el a papírforma alapján.

BAMA

A szurkolók többsége úgy vélekedik, hogy a negyeddöntőben találkozik egymással az eddigi produkciója alapján egyformán a legjobbak közé sorolt házigazda német, valamint az ugyancsak meggyőző teljesítményt nyújtó argentin válogatott. A hazai és a dél-amerikai drukkerek sem túl bizakodóak a várt összecsapást illetően.

"Jó csapatunk van, de nem hiszem, hogy világbajnokok lehetünk. Hogy miért? Mert Európában van a vb, s eddig ezen a kontinensen csak egyszer, a braziloknak sikerült nyerniük, ráadásul ránk a házigazda németek várnak" - latolgatott a Martinként bemutatkozó, Buenos Aires-i drukker, aki mint mondta, Mexikó legyőzése a nyolcaddöntőben elvárás José Pekerman együttesével szemben.

Akárcsak a kék-fehérekért szorítók, a németek is úgy számolnak, hogy a negyeddöntőig legalább el kell jutnia Jürgen Klinsmann legénységének. "Jobb erőkből áll Argentína, épp ezért nem gondolom, hogy bejutunk a legjobb négy közé - mondta egy, kissé pesszimistának tűnő német drukker, aki saját bevallása szerint éppen azért nem bízik a válogatottban, mert nem a megszokott stílusában játszik, nem elég óvatos, a hagyományosnál sokkal attraktívabb, támadó szellemű futballt játszik.

A hazai válogatott szombaton a svédekkel, az argentin aznap a mexikóiakkal találkozik a nyolcaddöntőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!