Hírek

2006.06.16. 15:37

Putyin nem triplázik

Az orosz elnök elsöprő népszerűsége ellenére megelégszik két elnöki időszakkal.

BAMA

Megelégszik két teljes elnöki időszakkal Vlagyimir Putyin, az orosz Föderáció elnöke, holott minden további nélkül elvállalhatna egy harmadikat is. Az elnök pártjának ugyanis abszolút többsége van a Dumában, az orosz Parlamentben, így minden további nélkül módosíthatná az alkotmányt és bármelyik kihívóját legyőzhetné a választásokon.

Vlagyimir Putyin orosz elnök saját népe körében ugyanis elsöprő népszerűséggel bír. nem véletlenül. A vaskezű elnök kivezette az országot  gazdasági válságból, az elmúlt években az orosz gazdaság minden évben brutális 6-7 százalékkal növekszik, ez pedig lassanként begyűrűzik a mindennapokba is. De ami az orosz szavazóknak a legfontosabb, az az ország egyre növekvő nemzetközi súlya és tekintélye.

A megerősödött Oroszország putyin vezetésével újra a nemzetközi politika élvonalába küzdötte fel magát és lassan kezdi szomszédjaival is éreztetni újra megtalált erejét. Ezt az év elején leállított gázszállítások révén megtapasztalhatta Ukrajna, jelenleg éli meg Grúzia és készül a csapás az eddigi szoros szövetséges, Fehéroroszország ellen is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!