Hírek

2006.06.23. 13:40

Veres valljon be mindent

A Fidesz a pénzügyminiszter bizottsági meghallgatását kezdeményezi az 500 milliárdos extrahiány miatt

MTI

Veres János pénzügyminiszter rendkívüli bizottsági meghallgatását kezdeményezi a Fidesz gazdasági kabinetje - közölte az ellenzéki párt.

A Fidesz közleményében azzal indokolta a kezdeményezést, hogy Veres János a június 19-i parlamenti felszólalásában a már eddig "bevallott" több százmilliárd forintnyi hiányon túl újabb 500 milliárd forintos extra kiadást jelentett be, azonban - a Fidesz  szerint - a miniszter úgy vélte, nem tartozik az adófizető állampolgárokra az, hogy a Gyurcsány-kormány közpénzből mire költ  ilyen hatalmas összeget az év hátralevő részében.

A Fidesz gazdasági kabinetje szerint ekkora mértékű plusz kiadást nemhogy eltitkolni nem lehet, de felelősséggel meg kell indokolni a súlyos anyagi terheket vállaló társadalom előtt, ezért az ellenzéki párt kabinetje a pénzügyminiszter rendkívüli meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés költségvetési bizottságában.

Veres János az Országgyűlés plenáris ülésén mondta el az  államháztartás egyensúlyát javító adók, a házipénztár adó és a pénzügyi törvények általános vitájának expozéját, majd a vita után válaszában azt mondta:  "az, hogy pontosan milyen lesz az egyes intézkedéseknek a tartalma, mértéke, a bevezetés időpontja, az lehet adott esetben egy polémia tárgya". Fontosnak nevezte, hogy az idei évre meglegyen a mintegy 350 milliárd forint egyensúlyjavulás. Itt lehet apró tételekben változás - tette hozzá a miniszter - ám érdemi változásra nincs mód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!