Hírek

2006.09.19. 17:27

Bojkottálják a Hír Tv-t

Nem nyilatkoznak az SZDSZ képviselői a HírTV-nek, amíg a csatorna nem kér bocsánatot a magyar társadalomtól az éjjeli események közvetítésének módja miatt - közölte a liberális párt azt MTI-vel kedden.

BAMA

Az SZDSZ bojkottja mellett a Parlamentből is kitiltották a Hír TV újságíróit. A párt közleménye szerint a HírTV az éjszaka elkövetett bűncselekmények közvetítése során olyan etikátlan módon járt el, olyan veszélyes politikai provokációt követett el, amely az SZDSZ szerint elfogadhatatlan.

"Amíg a televízió nem kér hivatalosan bocsánatot a magyar társadalomtól, a liberális frakció tagjai nem nyilatkoznak a televíziónak" – áll a közleményben. Mint írták, a "súlyosan elfogult televízió" tudósításai során a rendőrök ellen, az életveszélyes sérüléseket, óriási kárt okozó randalírozók mellett állt ki.

"Mikor azt veti a tudósító a rendőrök szemére, hogy már nem velünk vannak, mikor ujjongva köszönti, hogy a tüntetők bevették a köztévé épületét, azaz a tömeg a rendőröket súlyosan bántalmazva, a tévé épületét feldúlva beront a közszolgálati intézménybe és rombol, olyan súlyos etikátlanságot követ el, melyet nem hagyhatunk szó nélkül" – fogalmazta meg véleményét az SZDSZ.

A liberálisok szerint a szélsőjobb garázdákat, mint "fiatal forradalmárokat" ünnepelték, és a televízió tudatosan félreértelmezett közleményekkel igyekezett az általuk "háborúnak" nevezett bűncselekmény-sorozatot igazolni. A kisebbik kormánypárt közölte: tájékoztatási kötelezettségének eleget tesz, a televízió kamerái továbbra is jelen lehetnek a sajtótájékoztatóikon, ha pedig egyéb információra van szükségük, a Magyar Távirati Iroda segítségével tájékozódhatnak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!