Hírek

2006.11.08. 14:34

Fidesz: még drágább lesz az élet Magyarországon

A Fidesz szerint még drágább lesz az élet Magyarországon a 2006-os államháztartási hiány növekedése miatt - erről Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a 2006-os költségvetési törvény kormány által most benyújtott módosításában az erre az évre tervezett 1533 milliárd forintos államháztartási hiány 1921 milliárdra növekszik, az egészségbiztosítás alapnál például 32 milliárd forint helyett, 158 milliárd forintos lesz a hiány.

Varga Mihály szerint azonban "ingyen ebéd nincs", vagyis a hiány és az adósság növekedését Magyarország lakosainak kell megfizetni. "Ezért mondhatom, hogy drágább lesz az élet Magyarországon, mert ezt  a hiányt mi, a gyerekeink és az unokáink fogják visszafizetni" -  fogalmazott.

Véleménye szerint a 2006-os költségvetés módosítása azt is jelenti, a kormány még hónapokra sem tud előre tervezni, ugyanakkor - folytatta - ha erre az évre sem látnak előre, akkor hogyan várhatjuk el, hogy 2007-re és 2008-ra pontos tervezés szülessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!