Hírek

2007.07.04. 16:21

Malina Hedvig vesztésre áll?

BAMA

Nem nyomoz tovább a szlovák rendőrség a Malina Hedvig ügyben. A hatóságot a tavaly augusztusban állítása szerint brutálisan megvert lány mellett tanúskodó férfi Zdeno K. vallomása is hidegen hagyta. Közömbösségüket azzal magyarázták, hogy a már lezárt ügyben nem lehet senkit kihallgatni és a férfitól nem tudtak meg olyan információkat, amelyek indokolnák az ismételt vizsgálatot. Ráadásul a tanú által megnevezett állítólagos tettes, a 22 éves bőrfejű Robert B. családja fontolóra vette, hogy becsületsértésért beperlik Zdeno K.-t.

Nem találták elfogultnak Malina Hedvig ügyészeit sem, ezért a diáklány ellen folytatott vádemelési eljárást továbbra is a Nyitrai Kerületi Ügyészség felügyeli. Malina Hedvig ügyvédje május 21-én panaszt nyújott be nyitrai járási és kerületi ügyészek elfogultsága miatt. Később a 38 ügyész írásban adott nyilatkozatából kiderült, egyikük sem tartja magát elfogultnak, így Dobroslav Trnka főügyész úgy döntött, hogy maradhat az ügy Nyitrán. Malina Hedvig jogi képviselőjét, Roman Kvasnicát nem lepte meg a döntés, elmondta, hogy kitart álláspontja mellett és a továbbiakban is panaszt emel majd, ha törvénytelenséget, vagy elfogultságot tapasztal az intézkedésekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!