Hírek

2007.10.02. 10:15

Sólyom Szlovákiába ment

BAMA

A szlovákiai magyar párt vezetőivel is tárgyal Sólyom László keddi révkomáromi látogatása során. A köztársasági elnök a helyi önkormányzat és a Palatinus Polgári Társulás meghívására utazik a dél-szlovákiai magyarlakta határvárosba. Útjára elkíséri felesége, Sólyom Erzsébet asszony is.

Sólyom László röviddel azután látogat északi szomszédunkhoz, hogy a Beneš-dekrétumokat megerősítő szlovák parlamenti határozat miatt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke lemondta tervezett kelet-szlovákiai útját. Ugyancsak emiatt a magyar fél nem vett részt a szlovák és magyar parlament külügyi bizottságának találkozóján, és az Országgyűlés közigazgatási bizottsága sem képviseltette magát azon a szlovákiai tanácskozáson, amelyet a visegrádi társbizottságokkal folytatott volna.

Az elnök korábban hangsúlyozta, nem diplomáciai szintű látogatásról van szó, a szlovákiai magyarok meghívására utazik Révkomáromba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!