Hírek

2008.02.05. 16:42

Változik az autópálya-információs SMS-szolgáltatás telefonszáma

A mai naptól szolgáltatóváltás miatt új telefonszámon érhető el az Állami Autópálya Kezelő Zrt. egyre népszerűbb autópálya-információs SMS-szolgáltatása.

N.M.

Az új szám: +36 70 777 4636. A 2005 elején megvalósított technikai fejlesztéseknek köszönhetően az utazók mobiltelefonjuk használatával, egy alapdíjas SMS áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz az ÁAK Zrt. kezelésében lévő autópályákkal kapcsolatban. Az SMS alapú tájékoztatórendszer az társaság vállalati portálján, a www.autopalya.hu weboldalon található interaktív térkép adataira támaszkodik. A térképen könnyen értelmezhető grafikai jelek formájában elhelyezett forgalmi információkat és pályaeseményeket (balesetek, terelések, forgalomkorlátozások, időjárási viszonyok) az ÁAK Zrt. központi diszpécserszolgálat folyamatosan frissíti, így garantált azok aktualitása.

A szolgáltatás segítségével jelenleg az M0, M1, M3, M7 autópályákról lehet közlekedési információkhoz jutni. Az adatok lekéréséhez nem kell mást tenni, mint a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M7) egy alapdíjas SMS-ben a következő telefonszámra elküldeni: +36 70 777 4636. A válaszként érkező első üzenetben az adott autópályára vonatkozó általános információk olvashatók (forgalmi helyzet, időjárási viszonyok), míg a második a kilométerszelvény megjelölésével a két legfrissebb pályaeseményt tartalmazza. Ezek jellemzően balesetek, terelések, forgalomkorlátozások és egyéb, váratlan események leírásai lehetnek.

A szolgáltatás iránt egyébként egyre nagyobb az igény: a bevezetés utáni időszak viszonylag gyér forgalma után 2007-ben a tájékoztatást kezdeményező SMS-ek átlagos száma szinte minden esetben meghaladta a havi 3-4 ezer darabot. Az ÁAK Zrt. SMS alapú információs rendszerét elsősorban azoknak ajánlja, akik fontosnak tartják, hogy indulás előtt tájékozódjanak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről. Fontos tudnivaló, hogy az elküldött SMS-re egy alkalommal küld választ a rendszer, tehát az aktuális forgalmi helyzetről minden esetben új üzenet elküldésével lehet információkat szerezni. A Társaság felhívja a járművezetők figyelmét a vezetés közbeni üzenetküldés rendkívüli veszélyeire, és arra kéri őket, hogy lehetőleg indulás előtt vegyék igénybe a szolgáltatást!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!