Hírek

2008.05.01. 18:15

Gázosítással fenyegetőzött az osztrák vérfertőző

Elgázosítással fenyegette lányát és közös gyerekeiket az „amstetteni rém”, Josef Fritzl.

K. T.

Elgázosítással fenyegette  lányát és közös gyerekeiket az „amstetteni rém”, Josef Fritzl. Az osztrák nyomozók szerint a férfi, aki 24 éven át saját gyermekével létesített szexuális kapcsolatot, azzal fenyegette meg lányát és a kapcsolatukból származó hét gyereke: ha vele történne valami, akkor gáz fogja elárasztani a nekik otthont adó földalatti helyiségeket.

Helmut Greiner rendőrségi szóvivő elmondta, jelenleg is vizsgálják, hogy Fritzl állításának volt-e valami alapja. A pincerendszer termeit egyenként kutatják át, olyan szerkezetet keresve, mellyel végrehajtható lett volna a gázosítás. Azt is felmérik, hitelt lehet-e adni Fritzl mentegetőzésének, miszerint a betonnal megerősített pincebejárat automatikusan kinyílt volna, ha a férfi túl sokáig távol marad.

A vérfertőző apa gyermekeinek állapota az osztrák orvosok szerint kielégítő. A pincébe kényszerített gyermekek kezdik megszokni a természetes fényt. Ugyanakkor a lelki trauma rendkívül mély nyomot hagyott bennük, így kihallgatásuk csak az orvosok és pszichológusok engedélyét követően történhet csak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!