Hírek

2008.06.04. 04:32

A filmvilág hírei

A hírekből megtudhatjuk, mi Dustin Hoffman kívánsága, miért költözik el New Yorkból Liv Tyler, és Deepak Chopra miről írt esszét.

BAMA

Dustin Hoffman: Angelina szüljön a szülinapomon!
Viszonylag kevés marhaság köthető Dustin Hoffman nevéhez, itt volt már az ideje, hogy akadjon egy. A jeles színművész azt szeretné, ha Angelina Jolie (akivel Cannes-ban találkoztak, hiszen mindketten kölcsönzik hangjukat a Kung Fu Panda egy-egy szereplőjének az animációs film eredeti változatában) augusztus 8-án szülné meg ikerlányait, mert akkor van Hoffman születésnapja. – Szerintem ez a legkevesebb, amit megtehet értem – magyarázza Hoffman legújabb interjújában. – Ha az ikrek pont 8-án születnek, életük végéig elhalmozom őket ajándékokkal! A bökkenő csak az, hogy Angelina augusztus 19-ére van kiírva, és nem valószínű, hogy koraszülésre vállalkozna Oscar-díjas kollégája kedvéért. Angelina Jolie-t legközelebb a Wanted című akciófilmben láthatjuk. (Wanted – hazai bemutató: 2008. június 26.)

Liv Tyler vidékre menekül
Elhagyja New Yorkot Liv Tyler, és egy vidéki birtokra költözik, hogy kisfiát, Milót normális körülmények között nevelhesse fel. – Imádom ezt a várost, de nem kisgyereknek való – meséli a színésznő, aki egy hónapja szakított Milo apjával, Royston Langdon rockzenésszel. – Azt szeretném, hogy a kisfiam jó levegőn nőjön fel, lenne kutyája, macskája, lova meg mindenféle más állata, amelyek iránt felelősséget kell vállalnia. 
Liv Tyler legközelebb A hihetetlen Hulk című filmben lesz látható, amelyben a címszereplő barátnőjét alakítja. (The Incredible Hulk – hazai bemutató: 2008. június 12.)

Deepak Chopra: a Love Guru én vagyok!
Hindu szervezetek világszerte tiltakoznak a Love Guru című vígjáték bemutatása ellen. A film főhőse egy hindu szent ember, aki életvezetési tanácsadóként karriert csinál Amerikában. A hinduk a film két és fél perces előzetese alapján úgy gondolják, hogy a Love Guru gúnyt űz vallásukból. Ezt a félreértést szeretné eloszlatni a híres természetgyógyász és sprituális vezető, az indiai származású Deepak Chopra, aki esszét írt a filmről. Chopra felvilágosítja a felháborodott hindukat, hogy a Love Gurut róla mintázta Mike Myers, aki a film forgatókönyvírója és főszereplője egy személyben. Myers ugyanis pár éve éppen mély depresszióban volt, ekkor fedezte fel Chopra spirituális könyveit és videóit.

A mester tanítása segített abban, hogy a komikus talpra álljon. Myers elkezdte utánozni Chopra jellegzetes indiai-amerikai akcentusát, így született az a vicces indiai karakter, amelyet a komikus először klubokban tesztelt. Amikor kiderült, hogy a közönség vevő a figurára, Myers elkezdte írni a Love Guru forgatókönyvét. – A film üzenete, hogy a szerelem a végső igazság – magyarázza Chopra. – Persze mindez Mike Myers sajátos ütődött stílusában adatik elő, de aki ezen megsértődik, annak nincs humorérzéke. Az eredetileg kardiológus végzettségű Deepak Chopra annak köszönhetően lett világhírű, hogy az ősi keleti tanokat – köztük a hindu vallás elemeit – ötvözte a kvantumfizikával és a kabbala néhány tanításával. Legfőbb spirituális üzenete, hogy test és lélek egységet alkot, ezért egyik nem gyógyítható a másik nélkül. (The Love Guru – hazai bemutató: 2008. augusztus 14.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!