Hírek

2008.12.29. 08:56

Gáza: már több mint 300 áldozat

Ismét sorozatos légicsapást mért hajnalban az izraeli légierő a Gázai övezetre, hét palesztin meghalt, köztük hat gyerek. A magyar Külügyminisztérium azt tanácsolja a magyaroknak, ne közelítsék meg a területet.

mr

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A három napja szüntelen támadásoknak már több mint 300 halálos áldozata és körülbelül 800 sérültje van Gázában - FOTÓ: AFP
[/caption]Az újabb támadás hírét az izraeliek is megerősítették. Éjszaka az izraeli légierő bombázta a gázai Iszlám Egyetemet, amely a Hamasz radikális mozgalom egyik fontos kulturális jelképe. Szemtanúk szerint robbanássorozat rázta meg a környéket. Az izraeli hadsereg egyik szóvivője arra hivatkozott, hogy szerinte az épületben rakétalövedékeket robbanóanyagokat gyártanak, amelyeket a Hamasz aktivistái használnak Izrael elleni támadásaik során. Közben a Hamasz azzal fenyegetőzik, hogy megtorlásul megöli a zsidó állam kormánytagjait. A három napja szüntelen támadásoknak már több mint 300 halálos áldozata és körülbelül 800 sérültje van. Hétfőn - miközben Közben a Gázai övezethez közelebb vonultak az izraeli tankok - újabb államok, Japán, Kína, Malajzia, Mexikó, és Kanada ítélték el a Gázai övezet elleni offenzívát.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Az izraeli légierő a gázai Iszlám Egyetemet bombázta az éjszaka - FOTÓ: AFP
[/caption]Készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját a Baptista Szeretetszolgálat a Gázai övezetben történtek miatt - közölte a szolgálat hétfőn. Mint írták, miközben folynak az egyeztetések az egyiptomi és palesztin nagykövetséggel egy esetleges orvosi segítségnyújtásról a Gázai övezetben, a Baptista Szeretetszolgálat már készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját. Az öt fős csapat három orvosból és két mentőápolóból áll. A szolgálat mentőcsapata saját orvosi felszerelésein kívül nagy értékű gyógyszereket vinne magával a háborús térségbe. A nemzetközi szabályoknak megfelelően a csapat akkor fog elindulni, ha az érintett felek hivatalosan is megerősítik a felkérést, és biztosítottak lesznek a biztonságos munkavégzés feltételei - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!