Hírek

2008.12.05. 05:51

Kovács István Románia pólókapitánya

Kovács István, a Honvéd vízilabdacsapatának, a 2088-as bajnoki döntő után elbocsátott edzője szerint borzasztó körülmények között dolgozhat Romániában. Neki azonban megéri, hiszen nyolc hónap után újra edzősködhet, ráadásul egy válogatott élén – írja a Krónika alapján a Sporthíradó.

BAMA

„Nem a pénzért jövök, régi álmom, hogy kijuttassak egy válogatottat az olimpiára – indokolt Kovács István. - Úgy éreztem, mintha visszautaztam volna az időben, amikor megtekintettem a bukaresti Floreasca-uszodát. Nem normális helyzet, hogy Románia ilyen kevés uszodával rendelkezik, ez az oka annak, hogy kevés vízilabdázó van, és nincs kik közül válogatni.” 

A korábbi román szövetségi kapitány, Vlad Hagiu azután mondott le posztjáról, hogy a nagyváradi olimpiai selejtezőtornán leszerepelt együttese, és nem jutott ki a pekingi játékokra.  Őt az ideiglenesen kinevezett Cornel Rusu követte, ő azonban csak félmegoldás volt. Nála ismertebb és elismertebb szakvezetőt kerestek válogatottjuk élére a románok. Így merült fel az Újpesttel négy, a Honvéddal hat bajnoki címet szerző Kovács István neve. A románok lepődtek meg a legjobban, hogy igent mondott.

„Mindent megtettünk, hogy Kovács István csak azután lássa a Floreasca-uszodát, miután már aláírt” – ismerte el George Gaita, a román vízilabda szövetség elnöke. - Ha előbb szembesül a körülményekkel, könnyen lehet, hogy nem vállalja el a kapitányi feladatot.” A magyar edző úgy találta, hogy jelenleg csak Nagyváradon megfelelőek a körülmények. Ha Bukarestben valamelyest javul a helyzet, akkor később ott is edzőtáborozhatnak. A konkrét célokkal is foglalkozott már az új szövetségi kapitány. Elsősorban fiatalítani szeretne a jelenlegi együttesen, mivel szerinte most túl magas a válogatott átlagéletkora. Első megmérettetése új posztján a 2009-es római világbajnokság lesz. Céljai azonban hosszútávúak és vakmerőek: az első hatba szeretné vezetni Romániát a 2012-es londoni olimpián.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!