Hírek

2009.01.26. 17:55

Akár oda is adhatják az Oscart a Gettómilliomos című filmnek?

A Gettómilliomos (Slumdog Millionare) című filmnek ítélte oda fődíját az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG). Az elismerésnek az ad különös jelentőséget, hogy a SAG által kiosztott díjak az utóbbi időben – az Arany Glóbusz mellett – az Oscar-díjak egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé váltak.

Dián T.

A Gettómilliomos esélyei az Oscarra azért is jelentősek, mert a Legyen Ön is milliomos! vetélkedő indiai győzteséről szóló alkotás két hete a Golden Globe-díjkiosztón négy szobrocskát is bezsebelt: az előző év legjobb filmjéért, a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért, illetve a legjobb zenéért járó elismerést.

A vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztón a színészegyesület döntése szerint Meryl Streep kapta a legjobb női, Sean Penn pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. A Golden Globe-díjakhoz hasonlóan a legjobb férfi mellékszereplőnek a tavaly januárban elhunyt Heath Ledger (A sötét lovag) bizonyult, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Kate Winslet (A felolvasó) vihette haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!