Hírek

2009.01.16. 14:30

Az MDF elvárja a konkrétumokat

Még a január 29-i, rendkívüli parlamenti ülésnap előtt össze kellene hívnia a kormányfőnek egy MSZP–SZDSZ-csúcsot, amin „a 2009-es büdzséért felelős két párt kidolgozhatja javaslatát”, hogy „konkrét javaslattal, költségelemzéssel és hatáselemzéssel” álljanak a törvényhozás elé. Ezt javasolta pártja elnöksége nevében Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

mti

„Az MDF szerint az MSZP-nek és az SZDSZ-nek vállalnia kell a felelősséget az általuk megszavazott, láthatóan csupán pár hetes szavatossággal bíró költségvetésért”, amelyről az MDF már megszavazása előtt jelezte, hogy „a válság kezelésére teljes mértékben alkalmatlan – olvasható a pártelnök által jegyzett közleményben. Az MDF elvárja, hogy a két párt konkrétumokkal érkezzen a Parlamentbe a rendkívüli ülésnapra – közölte Dávid Ibolya hozzátéve: álláspontjuk szerint a parlamenti erők is és a meghívott gazdasági szakemberek, szakértők is megfogalmazták már a kormánynak címzett, válságkezelő javaslataikat a nemzeti és a gazdasági csúcson. Most az MSZP-n és az SZDSZ-en a sor, hogy ezek figyelembe vételével megtegye a szükséges lépéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!