Hírek

2009.01.20. 13:05

D. Tóth Kriszta az év médiaszemélyisége

Az MTV híradósát választották az év médiaszemélyiségének az idén. D. Tóth Kriszta az első női újságíró, aki ebben az elismerésben részesült a Média 2003 Alapítványtól.

HVR

Az Év Médiaszemélyisége díjat minden évben egy olyan személynek ítéli oda a Média 2003 Alapítvány, aki az országos sajtóban tevékenykedik, munkája megkérdőjelezhetetlen, jó példa a szakmaiságra, elhivatottságra, emberségre. Az idén D. Tóth Kriszta követi a korábban díjazott Baló Györgyöt, Friderikusz Sándort és Szellő Istvánt.

„Megtiszteltetés, hogy érdemesnek találtak a kollégák az Év Médiaszemélyisége díjra. Külön öröm, hogy első női díjazottként olyan tekintélyes szakemberek után vehetem át az elismerést, mint például Baló György és Friderikusz Sándor” – mondta az újságíró a díj átvételekor. „A szakmai elismerés mellett azért is fontos ez a díj, mert odaítélésénél figyelembe vették az emberi tulajdonságokat is. Az elmúlt hónapokban - nem csak a sajtóban, hanem az élet minden más területén is - tapasztalhattuk, hogy nincs az a siker, az a pozíció, amely örökké tart. A gazdaságban zajló folyamatok mindannyiunkat figyelmeztetnek arra, hogy azokat az értékeket kell szem előtt tartanunk, amelyeket semmilyen válság nem vehet el tőlünk: az emberséget, a szolidaritást, a tisztességet, a toleranciát, a családot, az igaz barátságot” – tette hozzá D. Tóth Kriszta, aki televíziós munkája mellett, cikkeiben is ezt a hitvallást képviseli. Az újságíró hét éve a Magyar Televízió híradósa. A műsorvezetést megszakítva, három évig tudósította a nézőket az Európai Unió központjából. Rendszeres publikál Magyarország legnagyobb női magazinjában 2006 óta. Kislánya, Lola három éves. "

„D. Tóth Kriszta hiteles, felkészült, és mindezek mellett emberséges újságíró. A Magyar Televízió hírműsorainak szerkesztőjeként közvetlen stílusát sokan szeretik, becsülik.  Sokoldalúságára jellemző, hogy az írással sem szakított, cikksorozata a Nők Lapjában legalább olyan népszerű, mint ő maga” – mondta Fábián György, a díjat adó Alapítvány egyik vezetője a győri díjátadáson.

HVR -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!