Hírek

2009.01.05. 15:04

Fidesz: a kormány megsértődött azon, hogy dolgoznia kell

Szijjártó Péter szerint úgy tűnik, hogy a kormány és Korózs Lajos megsértődött azon, hogy dolgozniuk kell.

BAMA

A kormánynak vannak feladatai, amiket ha nem képes ellátni, akkor le kell mondania - mondta a Fidesz szóvivője hétfőn az MTI-nek telefonon. December végén több mint 1.300 kérdést intézett a Fidesz és a KDNP a kormány tagjaihoz, kétszer annyit, mint azt megelőzően az egész évben, és csaknem ötvenszer annyit, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy tárcájukhoz összesen 157 kérdés érkezett az év végén a Fidesztől és a KDNP-től, amelyek nagy részére hétfőig válaszoltak is.

Az államtitkár ismertetése szerint legtöbben az Út a munkához elnevezésű programhoz tettek fel kérdést. Alig volt olyan képviselő, aki ne érintette volna ezt - mondta, hozzátéve, hogy részben a törvény tárgyalása kapcsán az általános vitában, valamint a képviselők által benyújtott módosító indítványok részletes vitájában megtárgyalták ezeket, illetve beépítették a végleges törvénybe.

Szijjártó Péter véleménye szerint, ha a magyar emberek ugyanúgy állnának a munkához, mint ahogy azt a kormány tagjai teszik, "akkor Magyarország még a mostaninál is nagyobb bajban lenne".

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy december 19-én és 20-án több mint 1.300 írásbeli kérdést adott be a Fidesz és a KDNP a miniszterekhez. A legtöbb kérdést az oktatási és a közlekedési tárcavezető kapta, előbbi 173-at, utóbbi 172-t. Szintén 100 feletti írásbeli kérdést intézett a Fidesz a szociális, az egészségügyi, az igazságügyi, a földművelésügyi, az esélyegyenlőségi és a pénzügyminiszterhez. A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni, az nem számít, ebből mennyi a munkanap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!