Hírek

2009.01.11. 02:19

Idén nem emelkedik az autópályamatricák ára

Sem az autópálya matricák ára, sem a kínálata nem változik az idén – derült ki az Állami Autópályakezelő Zrt. (ÁAK) közleményéből.

ÁNT

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium döntése értelmében a 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó járműveknek marad az 1170 forintos négynapos jogosultság, amely májustól októberig a szokásos nyári, 1530 forintos árért vásárolható majd meg. Ebben a kategóriában az éves bérletekért 37 ezer 200 forintot, a 12 tonnánál nehezebb össztömegű járművek esetében pedig 198 ezer forintot kell fizetni. A pótdíj tizenöt napon belül megfizetve 15 ezer 300 forint marad a legkisebb járműveknél, a későbbi törlesztésnél viszont 63 ezer 750 forintra nő a büntetés.

A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat hossza tavaly csaknem hetven kilométerrel növekedett. Átadták az M0-s körgyűrű keleti- és északi szektorának egy-egy részét a Megyeri híddal, elkészült az M6-os autópálya budapesti bevezetője, illetve megindult a forgalom az M7-es és M70-es autópályák hiányzó szakaszain. A pályahasználati díj megfizetésének ellenőrzése továbbra is rendszám alapján történik. Újdonság viszont, hogy a fizetős szakaszokon végzett mobil ellenőrzések idén a Nemzeti Közlekedési Hatóság feladatkörébe kerülnek.

ÁNT -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!