Hírek

2009.03.05. 20:28

Agyi ér megpattanása okozhatta a kézilabdázó halálát

Megdöbbenést okozott Németországban az utánpótlás-válogatott egyik rendkívül tehetséges kézilabdázójának tragikus halála. Sebastian Faisst szombaton lett volna 21 éves.

MTI

 A fiatal kézilabdázó az U21-es válogatott Svájc ellen vívott, schaffhauseni felkészülési találkozóján esett össze szerda este. Röviddel ezután még visszanyerte öntudatát, néhány szót szólt is a föléje hajolóknak, majd ismét elvesztette eszméletét. Noha az orvosok egy órán keresztül küzdöttek érte, életét a gyors orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni.

Csütörtöki vélemények szerint a fiatal kézilabdázó halálát egy agyi ér megpattanása okozhatta. Az első orvosi vélekedések szerint szinte teljesen bizonyos, hogy a katasztrófa agyi, illetve koponyai sérülés következményeként történt. Szakértők szerint klubját a TSV Dormagent nem terheli felelősség, az ilyen jellegű veszélyek ugyanis a rendszeres rutinszerű vizsgálatok során kimutathatatlanok. Orvosi vélekedések szerint 100 ezer ember közül 2-3 születik ilyen jellegű kockázattal. A halál pontos okát a boncolás után állapítják meg Zürichben.

Faisst a német kézilabdasport egyik legnagyobb ígéretének számított. Heiner Brand szövetségi kapitány már korábban felfigyelt rá, s tervei között szerepelt, hogy még ebben az évben meghívja a nagyválogatottba. A német kézilabdázó halála immár a negyedik ilyen jellegű, fiatal sportolót ért végzetes katasztrófa volt ebben az évben. Januárban a német 800 méteres síkfutó, a 26 éves René Harms otthonában esett össze, a 21 éves belga Frederik Nolf kerékpárosra egy katari verseny után szállodai szobájában találtak rá holtan, míg a 26 éves lengyel kalapácsvető, Kamila Skolimowska edzés közben szenvedett tüdőembóliát. Megmenteni egyiküket sem tudták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!