Hírek

2009.03.09. 18:50

Butt kezd a Bayern kapujában a holnapi BL-meccsen

Jürgen Klinsmann holnap a Sporting Lisszabon elleni BL-visszavágón esélyt ad a nyáron igazolt veterán cserekapusnak, Hans-Jörg Buttnak a kezdőcsapatban.

Kováts Bence

A Bayern München ugyan az első meccset 5-0-ra nyerte idegenben, az edző követeli a csapattól, hogy ne vegyék félvállról a holnapi teltházas mérkőzést. "Komolyan vesszük a dolgot" - idézi Klinsmannt a Kicker. Emlékezetes, amikor tavaly a Bayern az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 5-0-ra verte az RSC Anderlechtet, majd a visszavágón 2-1-re kikapott.

Buttnak ez lesz az első hivatalos mérkőzése a Bayern kapujában. Nyári igazolása ugyanis sokkal inkább azt a célt szolgálta, hogy rutinjával támogassa a fiatal Michael Rensing fejlődését. A mostani mérkőzés különleges érdekességgel bír azonban Butt számára, miután lisszaboni csapatból, a Benficától igazolt Münchenbe.

A Bayern kezdőcsapatából sérülés miatt kimarad Luca Toni, Franc Ribery, Hamit Altintop és Tim Borowski. Könnyen lehet, hogy olyan játékosok is lehetőséghez jutnak, mint Jose Sosa, Ottl vagy Breno.

A 34 éves Butt háromszoros német válogatott, eddig 324 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt és 26 gólt szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!