Hírek

2009.04.10. 09:32

Százmilliók repkednek Szekeres tárcájánál

Milliárdokat költene el a Honvédelmi Minisztérium egy fölöslegesnek tűnő beszerzésre. A szaktárca ezúttal a bérszámfejtő pénzügyi számítógépes rendszerét cseréli le hárommilliárd forintért, közbeszerzés nélkül. Szakértők szerint a váltás azért is értelmetlen a válság kellős közepén, mert a jelenlegi rendszer is jól működik, a fejlesztésére és a karbantartására évente százmilliókat fizettek ki az adófizetők pénzéből.

Magyar Nemzet

Fittyet hánynak a válságra a Honvédelmi Minisztériumban (HM), és továbbra is milliárdos értékű beszerzéseket indítanak el, szakértők szerint sokszor fölöslegesen - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap nemrég beszámolt arról, hogy több mint hétmilliárd forintot kívánnak elkölteni a honvédség 7700 szovjet gépkarabélyának korszerűsítésére, miközben a szakemberek szerint ebből az összegből a világ legjobb kézi fegyverei is megvásárolhatók. 

A Magyar Nemzet most megtudta, hogy a szaktárca hárommilliárd forintért kívánja lecserélni a bérszámfejtő pénzügyi számítógépes rendszerét, pedig a jelenlegi szoftver fejlesztésére, illetve karbantartására évente százmilliókat költöttek el az adófizetők pénzéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!