Hírek

2009.05.06. 16:50

Az EU drágítaná a szalámit

A magyar néppárti delegáció az Európai Parlament mai plenáris ülésén nemmel szavazott a haszonállatok vágásának szabályait jelentősen szigorító jogszabályjavaslatra.

VG Online

Glattfelder Béla, magyar néppárti képviselő szerint a fideszes EP-képviselők azért utasították el a tervezetet, mivel annak következtében a vágás költségesebbé válik, és csökkenhet az európai termékek versenyképessége.

A szigorúbb szabályok ráadásul nem vonatkoznának a harmadik országokból származó importált termékekre. Az új tagállambeli, köztük a magyar gazdák számára különösen hátrányosak az újabb szigorítások, mivel már a jelenlegi uniós szabályoknak való megfelelés is jelentős anyagi áldozatokat, beruházásokat követelt tőlük - szól az EP-képviselő közleménye.

A vágóhidak ráadásul kénytelenének lennének a hústermékek árait emelni, mivel újabb többletköltségeket már nem tudnának elviselni. Az újabb szigorítások vágóhidak bezáráshoz, jelentős számú munkahely elvesztéséhez vezethetnek - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!