Hírek

2009.09.17. 10:46

Egy Jedi-lovag kellene az SZDSZ élére

Az SZDSZ-es tanácsnok szerint káoszt és gyűlöletet okoznak a fizetési listák.

ATV - VG Online

Kezelhetetlen és nagyon sok személyes, emberi és családi érdeket sért az állami vállalati vezetők nyilvánossá tett fizetési listája – állította az ATV műsorában Lakos Imre, a főváros SZDSZ-es tanácsnoka, aki szerint a közzététel miatt a jövőben nehezebb lehet megfelelő embereket találni felelős pozíciókba.

„Hihetetlen indulatok, gyűlölet fog elszabadulni. Nagy a káosz és a zűrzavar.” – aggódik a fővárosi tanácsnok.

A BKV gondjait Lakos szerint szakmai és nem politikai területen kellene megoldani. „Azt javasoltam Horváth Csabának, hogy lépjen kettőt-hármat a politika, és hagyjuk a szakembereknek, a BKV menedzsmentjének, hogy kidolgozzanak egy koncepciót” – mondta Lakos Imre.

Lakos úgy látja, hogy a fővárosi képviselőknek nem volt dolga, hogy a vállalati vezetők fizetéseiről érdeklődjenek, csak a politikusok jövedelmére figyelt a közvélemény, közben pedig nagy aránytalanságok alakultak ki.

Az SZDSZ-ben csak a frakció működik korrektül, a párt többi része káoszban van. A tanácsnok szerint a fő probléma, hogy a nagyobb pártok mellett nincs olyan erő, amelyre az emberek szívesen szavazzanak. „50-55 százaléknyi választó keresi azt a Jedi-lovagot, aki mögé odaállhatnának. Nincs jelentősége annak, hogy ki az SZDSZ elnöke. Legfontosabb lenne egy hiteles főpolgármester-jelöltet találni” – szögezte le Lakos Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!