Hírek

2010.02.11. 15:24

Cozma-gyilkosság: párhuzam Olaszliszkával?

Helmeczy László, a Cozma-család ügyvédje párhuzamot vont a veszprémi gyilkosság és az olaszliszkai lincselés között. A jogi képviselő kijelentette: a gyanúsítottak ugyanúgy hazudnak most, mint Szögi Lajos ügyében.

TV2 / HírTV

Helmeczy László, a Cozma-család jogi képviselője nyilatkozott a TV2 Mokka című reggeli műsorában a gyilkossági üggyel kapcsolatban. Az ügyvédnek megmutatták a műsor néhány nappal korábbi felvételét, amelyen id. Raffael Sándor, a Marian Cozma meggyilkolásával vádolt roma férfi apja beszél fia ártatlanságáról.

Helmeczy így reagált a bejátszásra: „olyan jó kis párhuzamokat lehet vonni Olaszliszka és Veszprém között”, mert Raffael – az apja szerint – segíteni akart Cozmának, Olaszliszkán az életfogytiglanra ítélt vádlott is segíteni akart a lányoknak.

„Ugyanúgy hazudnak, mint az olaszliszkai ügyben, ugyanúgy nincs gazdája a gyilkos szúrásnak, mint ahogy ott nem volt gazdája, hogy ki volt, aki agyonverte szegény Szögi Lajost” – idézi a TV2-n elhangzottakat a HírTV.hu cikke.

Az ügyvéd ezután ironikusan megjegyezte: „ha még sokáig tetszenek itt nyilatkoztatni ezeket a gyilkosokat, meg a hozzátartozókat, egyszercsak el kell gondolkodni Magyarország népének, hogy véletlenül nem öngyilkos lett-e Marian Cozma és Szögi Lajos”.

Id. Raffel Sándor nyilatkozatából kiemelte azt a részt, amikor Raffael „birokra ment” Cozmával, és megkérdőjelezte az állítást: „ők törpék”, csak úgy szúrhatták meg, ha orvul szúrtak. „Cozma olyan reflexű fiú, akit szemtől szemben nemigen lehetett megszúrni.”

Helmeczy kifejtette, hogy 13 ezer oldal a nyomozati anyag, még csak most lesz a részletes iratismertetés, és id. Raffael nem átallja azt mondani, hogy a rendőrök manipulálták a felvételt.

„Tegye meg a feljelentést ellenük, akkor kiderül a nyomozók ártatlansága, ő meg hamis vád miatt megy a börtönbe” – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!