Hírek

2010.04.26. 13:26

A piac az asztalon akarja látni a pénzt, nem egy kofferben

A görög államadósság finanszírozása 12 éves csúcson van, a piacokra rosszul hatott a várakozás és Németország felemás hozzáállása.

Reuters - Világgazdaság Online

Hiába tűnik biztosítottnak az EU-IMF segély Görögország számára és hiába erősítette meg a Valutaalap vezetője, hogy a lehető leggyorsabban lépnek, a piacok rendkívül feszültek. Ma ismét 12 éves magasságba szokott a görög államadósság finanszírozása. "A piacok az asztalon szeretnék látni a pénzt, nem egy kofferban, az asztal mellett" – fogalmazott David Schnautz, a Commerzbank elemzője a Reutersnek nyilatkozva.

Guido Westerwelle német külügyminiszter ma hangsúlyozta, hogy Berlin nem döntött a Görögországnak nyújtandó segélyről. A miniszter kiemelte, hogy ez azt jelenti: minkét irányban eldőlhet a kérdés. "Ha túl hamar nyújtanánk pénzt Görögországnak, azzal akadályoznánk, hogy kellő szorgalommal csinálja meg a további házifeladatát – fogalmazott Westerwelle.

A görög pénzügyminiszter ma igyekezett megnyugtatni a piacokat azzal, hogy leszögezte: tíz napon belül megkezdődhet a csomag folyósítása és szükség esetén az IMF és nyújt áthidaló kölcsönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!