Hírek

2010.04.08. 10:08

Nem élte túl a kirgiz kormány a zavargásokat

Aláírta lemondását szerdán a kirgiz miniszterelnök, Danijar Uszenov és egy új kormány alakult, amelynek kormányfője egy volt külügyminiszter - közölte egy ellenzéki vezető a Kirgiz nevű rádió élő adásában.

Független Hírügynökség

Temir Sarijev azt mondta: tárgyaltak Uszenov-val és ezután mondott le a kormányfői posztról. Az új miniszterelnök pedig Roza Otunbajeva, egykori külügyminiszter lett.

Eközben Kurmanbek Bakijev kirgiz elnök szerdán felszállt egy kisgépre kíséretével együtt és elhagyta a fővárost, Biskek-et - közölte a kirgiz főváros egyik illetékese. Azt nem tudni, hogy mi a repülőgép végcélja, de a reptér alkalmazottja szerint nem olyan légijárműre szállt az államfő, amely képes külföldre menni.

A zavargások az ország északnyugati tartományi központjában, Talaszban kezdődtek hétfőn. A kormányellenes tüntetések szerdára már a fővárosra, is átterjedtek. A kirgiz miniszterelnök, Danijar Uszenov szükségállapotot hirdetett és kijárási tilalmat vezettek be a fővárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!