Hírek

2010.04.13. 14:23

Veszélyes gyermekjátékokat fogtak a határon

Gyanús teherautót állítottak meg éjszaka a vámosok egy közúti ellenőrzés során, Nagylak közelében.

Világgazdaság Online

Az okmányok átvizsgálásakor kiderült, hogy a román sofőr gyermekjátékokat szállít, azonban a szállítmányról szóló kézzel írott számlák felkeltették a pénzügyőrök figyelmét, ezért a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek.

A rakodótér felnyitásakor azonnal szembetűnt, hogy a játékok csomagolásán a Bakugan fantázianév található, illetve az átszámolást követően kiderült, hogy a számlákon feltüntetett 2108 darab helyett 3314 játék található a raktérben.

A pénzügyőrök a gyermekjátékokat pakolva észlelték, hogy azok minősége nem megfelelő, egyes játékokon a fröccsöntéskor keletkezett egyenetlen felület nincs eldolgozva, így ez a gyermekekre nézve balesetveszélyes is lehet.
 
A Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány eseti szakértőjének véleménye a vámhatóság munkatársainak gyanúját alátámasztotta, mivel megállapította, hogy a játékok igen gyenge minőségű hamisítványok, amelyek – a rajtuk található márkajelzés, illetve logó miatt – a megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre és így tökéletesen alkalmasak a gyanútlan vásárlók megtévesztésére.
 
A vámhatóság a több mint 5,5 millió forint értékű játékszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen szerződi vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!