Hírek

2010.06.24. 22:39

Japán győzelem és továbbjutás

A japán válogatott némi meglepetésre kétgólos győzelmet aratott a dán együttes felett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának csütörtöki harmadik fordulójában, ezzel a holland alakulat mögött másodikként bejutott a nyolcaddöntőbe.

Mti

Két nagy japán helyzetre egy dán lehetőség volt a válasz az első  negyedórában, aztán a következő 15 percben pazar szabadrúgásokkal  jelentős előnybe kerültek az ázsiaiak. Morten Olsen szövetségi kapitány már a 34. percben cserére szánta el magát, de a játékrész  zárószakaszában ezzel együtt sem tudtak felpörögni a dánok az  eredményesen védekező és önbizalommal támadó japánokkal szemben.

A második félidőben sem változott alapvetően a helyzet, a  távol-keletiek továbbra is szervezetten futballoztak, a dán  próbálkozásokban pedig nem volt átütőerő, így némileg váratlanul  jött a szépítés egy tizenegyes nyomán. Aztán a végén a japánok  akcióból is eredményesek voltak, s szervezett, koncentrált  játékukkal megérdemelten jutottak a legjobb 16 közé, ahol Paraguayjal mérkőznek majd.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Japán öröm
[/caption]A vb-re a magyarok selejtezős csoportjából első helyen kijutó dánok befejezték szereplésüket.

   

Japán-Dánia 3-1 (2-0)

Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 22.967 ezer néző, v.: Jerome  Damon (dél-afrikai)
gólszerzők: Honda (17.), Endo (30.), Okazaki (87.), illetve  Tomasson (81.)
sárga lap:  Endo (12.), Nagatomo (26.), illetve Kröldrup (29.),  C. Poulsen (48.), Bendtner (67.)

Japán: Kavasima - Abe, Nakazava, Tulio, Komano - Nagatomo, Okubo (Konno,  88.), Endo (Inamoto, 91.), Haszebe, Macui (Okazaki, 74.) - Honda
   
Dánia: Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kröldrup (Larsen, 56.), Jacobsen,  Rommedahl - C. Poulsen, Jörgensen (J. Poulsen, 34.), Kahlenberg  (Eriksen, 63.) - Tomasson, Bendtner    

17. perc: szabadrúgáshoz jutottak a japánok, Honda mintegy 28  méterről, kissé jobbról, ballal nagy gólt lőtt (1-0).
30. perc: újabb szabadrúgással növelték előnyüket az ázsiaiak,  Endo 27 méterről, középről, jobbal a bal alsó sarokba csavarta a  labdát (2-0).
81. perc: Hasebe ellökte Aggert a 16-oson belül, a megítélt  tizenegyeshez Tomasson állt oda, elsőre még hibázott, az ismétlésnél  azonban már nem, a Kavasimáról kipattanó labdát a kapu bal oldalába  emelte (2-1).
87. perc: Honda szép csellel játszotta tisztára magát, hat  méterről, balról középre adott, Okazaki pedig Sörensen kapujába  passzolt (3-1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!