Hírek

2010.08.13. 16:47

Ifjúsági olimpia: több magyar is esélyes az érmes helyezésre

A szombati megnyitóval kezdődik meg Szingapúrban az I. ifjúsági olimpia, melyen összesen 52 magyar sportoló vesz részt.

Forrás: MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság előzetesen a nehéz kvalifikációs rendszer miatt csupán 25-30 fiatal részvételével számolt, ám végül ennél jóval több versenyzőnek sikerült indulási jogot szerezni. A 14 és 18 év közöttiek olimpiáján 26 sportágban rendeznek versenyeket, s ezek közül 19-ben lesz magyar. Ugyan a MOB külön elvárást nem fogalmazott meg a fiatalokkal szemben, s a tisztes helytállást tartja a legfontosabbnak, a küldöttségben több olyan fiatal is van, akik érmes helyezést érhetnek el.

A teniszezőknél pályára lép Wimbledon junior bajnoka, Fucsovics Márton, illetve az angol nyílt bajnokság junior női párosküzdelmeiben első Babos Tímea is. Az úszóknál Biczó Bence és Bernek Péter is egyértelműen dobogóvárományos, de a sprinter Nguyen Anasztázia (női 100 m) szintén kiugró eredményt érhet el, mint ahogyan az elmúlt években minden aktuális világversenyen dobogós bokszoló, Harcsa Zoltán (75 kg) is.

Az első versenynapot vasárnap tartják Szingapúrban, ahova pénteken megérkezett Schmitt Pál köztársasági elnök a magyar delegáció utolsó csoportjával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!