Hírek

2011.07.26. 14:03

Folytatódik az árháború a dinnyepiacon

Visszautasítja a CBA Kereskedelmi Kft., hogy üzlethálózatában a beszerzési ár alatt értékesítenék a dinnyét.

MTI

A Magyar Dinnyeszövetség elnöke hétfőn azt mondta, hogy az Aldi és a CBA üzletlánc nagyon alacsony, 35 forintos kilogrammonkénti fogyasztói áron árulják a görögdinnyét, ami Simonka György szerint annyira alacsony, hogy az akár kimerítheti a beszerzési ár alatti értékesítést is.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője kedden a távirati iroda munkatársának azt mondta: egyetlen tulajdonosuk árulta a görögdinnyét néhány napig kilogrammonként 39 forintért, amíg egy nagyobb tételt el nem tudott adni. Ha ezt nem tette volna meg, akkor a dinnye jelentős része megromlott volna, hiszen a rosszabbra forduló idő miatt a forgalom csökkenésére lehetett számítani.A hálózat többi üzletében a görögdinnye normál kilogrammonkénti ára 49 forint, míg akciósan 45 forint. Fodor hangsúlyozta, hogy a 39 forintos ár sem minősül beszerzési ár alattinak. "Tisztességtelen magatartásnak tartjuk a beszerzési ár alatti fogyasztói árak alkalmazását, nem engedjük meg az üzleteinkben" - húzta alá a CBA kommunikációs vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!