Hírek

2011.07.25. 18:17

Magyar kosárlabda Eb csont nélkül

Állami garanciát kapott a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság rendezésére benyújtott magyar pályázat.

MTI

Biztosítja a kormány a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtandó magyar pályázathoz szükséges állami garanciát.

Szijjártó Péter a döntés ismertetése után elmondta, hogy ezzel minden akadály elhárult a magyar pályázás útjából. "Mindennek különös sportszakmai jelentősége van, hiszen a majdani Eb-t követő évben, 2016-ban olimpiát rendeznek Brazíliában, ahol reményeink szerint már valamely nem kosárlabdacsapata is képviselheti Magyarországot" - tette hozzá a miniszterelnök szóvivője.
A készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint - közösen - Fehéroroszország és Litvánia lesznek.


   
"Az európai szövetség 2012-ben hirdeti ki a győztes kandidálót, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének.

Magyarország legutóbb 1997-ben rendezett Eb-t, akkor a női válogatott a negyedik helyen zárta a 12 csapatos - litván győzelmet hozó - tornát. A csoportmeccseknek Zalaegerszeg és Pécs, a többi találkozónak Budapest adott otthont.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!