Hírek

2011.07.28. 08:12

Milliárdok a környezeti tehermentesítésre

Kilenc milliárd forintos összeg áll rendelkezésre a cégek technológiai korszerűsítésére. a cél, hogy a vállalatok már a gyártás alatt csökkentsék a környezeti terhelés.

MTI

Kilenc milliárd forint keret nyílt meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban a vállalatok számára a környezeti célú fejlesztésekre július elsején.

A pályázat célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztések segítségével közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyag felhasználásuk hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét.
A mostani 9 milliárd forintos keretösszeg háromszorosa a 2009-ben kiírt hasonló célú pályázatnak.


   
A jelenlegi kiírásban július elsejétől első körben augusztus 30-ig adhatók be a pályázatok a vissza nem térítendő támogatásra, majd a megmaradt forrásokra több ütemben is 2011. december 31-ig lehet jelentkezni.
   
Támogatást önállóan környezetközpontú technológiai fejlesztésekhez szükséges eszközbeszerzésre lehet igényelni, valamint ehhez kapcsolódóan különböző anyag és energiatakarékos-, hulladék és emisszió csökkentő technológiák telepítésére, a gyártáshoz felhasznált alapanyagok megújuló vagy másodnyersanyagokkal való kiváltása, környezetbarát csomagolótechnológia alkalmazására, valamint környezetközpontú infrastrukturális és ingatlan beruházások, IT-fejlesztések, gyártási licenc és know-how beszerzések megvalósítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!