Hírek

2011.11.08. 08:34

Wittner Mária: Elég volt a becsmérlő szavakból...

Wittner Mária azt mondja, elég volt a becsmérlő szavakból, azok minden 1956-os hőst sértenek. Ma már nem hajlandó eltűrni a mocskolódást, amit 1957 után kötelezően lenyomtak a torkán.

Forrás: Zalai Hírlap

Az országgyűlési képviselő, egykori halálraítélt Keszthelyen, a forradalom leverésének évfordulóján mondott beszédet, előtte adott interjút a Zalai Hírlapnak.

- Dániel Péter ügyvéd nemrég nyilvánosan kijelentést tett önre. Többen úgy fogalmaztak, becsmérlő mondatai nemcsak önt, hanem az egyetemes magyarságot sértik. Hogyan élte ezt meg?

- 1957-ben pontosan ugyanezt a mocskolódást hajtották végre velünk, de akkor nem tiltakozhattunk. Akkor becsületében, emberségében, tisztességében mindenkit megrágalmazhattak. Most viszont állítólag rendszerváltás volt, nem vagyok hajlandó eltűrni azt, amit 1957 után kötelezően lenyomtak a torkunkon. Nekem, az élőnek, az életben maradottnak kell megvédeni azok becsületét, akiket rajtam keresztül ugyanúgy gyaláznak.

- Ha jól tudom, pert indított...

- Igen, s nem tágítok. A napokban voltam az ügyvédemnél. Nem fogok megállni, nincs békítés. Mi lenne számomra elégtétel? Egyértelmű, hogy nem vagyoni kártérítést kérek, amit felajánlok az általam támogatott Tóth Ilona Alapítvány céljaira. Nekem nem kell az ő pénzük, nehogy azt higgyék, hogy a pert anyagiak miatt indítottam.

- Lex Biszku. Mi a véleménye?

- Biszku? Aki még mindig ellenforradalomról beszél?! Ugyan, először volt a forradalom, akik leverték, azok voltak az ellenforradalmárok. Biszkunak - aki tudott mindenről - a többi társával együtt felelnie, bűnhődnie kell a háborús bűnökért. Már régen kellett volna...

A teljes interjú itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!