Hírek

2012.02.27. 14:47

Elhunyt Balatoni Boli Endre

Meghalt Balatoni Boli Endre, az egykori Vágtázó Halottkémek (VHK) és az annak tagjaiból később alakult Vágtázó Életerő üstdobosa; a 47 éves zenészt vasárnap Szumátra szigetén tragikus hirtelenséggel érte a halál - erősítette meg zenésztársa, Grandpierre Atilla hétfőn

MTI

Grandpierre Atilla, a VHK és a Vágtázó Életerő énekese elmondta, hogy a hír, amely az interneten vasárnap éjjel kezdett el terjedni, eredetileg Balatoni Boli Endre barátnőjétől származik, beszélt azonban a dobos édesanyjával is, akit már a magyar konzul is értesített a halálhírről. Hozzátette, hogy a barátnőtől származó információk szerint a halál oka mérgezés lehetett. Enni-innivalót vettek, a zenész rosszul lett, a mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki. Balatoni Boli Endre tudomása szerint már a kórházba szállítás közben, a mentőben meghalt.

Balatoni Boli Endre első jelentősebb zenekara az 1984-ben alakult Marina Revue volt, ahol már dobosként szerepelt, előtte basszusgitározott a Commandóban és a T-34-ben. A zenész egy interjúban nemes egyszerűséggel az első magyar hardcore zenekarnak nevezte a  Marina Revue-t, amelyből olyan, később meghatározó együttesek nőttek ki, mint a Trottel, az AMD, illetve a Tizedes Meg A Többiek.

Balatoni Boli Endre 1986-ban szállt be a legendás etno-punk csapatba, a Vágtázó Halottkémekbe, amelynek 2001-es feloszlásáig tagja volt. 2008-ban csatlakozott a Vágtázó Életerő nevű formációhoz is, amely öt korábbi VHK-tagból, valamint Szabó Kristóf  és Király Zoltán dobosból alakult. A köztes időkben olyan együttesekben zenélt, mint a Narco Polo, a Magura és a Világfa.

A zenélés mellett híres - ahogy ő mondta - csavargó volt, lényegében folyamatosan utazott, bejárta szinte az egész világot, erről blogot is vezetett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!