Hírek

2012.02.27. 07:52

Félmilliárd forintot vissza kell fizetnie Debrecennek

Debrecennek 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, miután szabálytalanságot tártak fel egy szennyvízberuházás kivitelezésénél - írja a Hvg.hu a Népszabadság hétfői számára hivatkozva.

A csatornázási munkák egy része nem szerepelt az eredeti pályázatban, és a kérdéses területre közbeszerzési pályázatot sem írtak ki - írja a hírportál.
A 2003-ban indult beruházás alatt Debrecen négy településsel - Ebessel, Hajdúsámsonnal, Mikepérccsel és Sáránddal - közösen nyerte el a 22 milliárd forintra rúgó ISPA-szennyvízberuházást.

Az összeg 58 százalékát az EU-tól, 32 százalékát a magyar államtól kapták az önkormányzatok, a saját erő aránya 10 százalékos volt. Az EU által végzett utólagos vizsgálat azt kifogásolta, hogy a  Hajdúsámsonban elvégzett csatornázási munkálatok egy része nem szerepelt az eredeti pályázatban, s a fővállalkozásért felelős Debrecen arra a bizonyos öt utca csatornázására nem írt ki közbeszerzési pályázatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!