Hírek

2012.07.05. 14:43

Felháborodtak a nácizó MSZP-s nyilatkozaton az orvosok

A felülvizsgáló orvosok azt követelik, hogy az MSZP határolódjon el Korózs Lajos szocialista képviselő "nácizó" nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) csütörtökön az MTI-vel.

BAMA

A közleményben azt írták: felelős politikus nem nácizhat le büntetlenül a munkájukat a törvényes előírások és a szakma szabályai alapján végző orvosokat.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának a módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.

Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy a kormány "Mengele-tervet" hajt végre a Széll Kálmán Terv helyett. Úgy fogalmazott: "mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket".

A nyilatkozatra reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta, Korózs Lajos a nyilatkozatával mélyen megsértette a holokauszt áldozatait.

Az NRSZH azt közölte, hogy a több hónapja tartó hangulatkeltés eredményeként a felülvizsgálatot végző orvosok naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket. "A szakértők nem félnek, de egyre nagyobb a veszélye, hogy a Korózs-féle nyilatkozatoknak tragikus következményei lesznek" - figyelmeztettek.

A közlemény szerint ami most Magyarországon történik, arra a fejlődő világban is ritkán van példa. Azt írták: felelőtlen politikai erők az érvényben lévő törvények alapján munkájukat végző szakembereket gyaláznak, tömegeket hergelnek, és a köztisztviselőkre uszítják őket.

Az NRSZH szerint szomorú az is, hogy az a Korózs Lajos nácizza le a szakértőket, akinek az államtitkársága alatt a most támadott felülvizsgálati rendszert 2008-ban bevezették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!