Hírek

2013.08.29. 15:39

Bajnai és Mesterházy felosztották a választókerületeket

A 106 egyéni választókerületből 75-ben a szocialisták, 31-ben az Együtt-PM állít jelöltet a jövő évi választásokon.

BAMA

A 106 egyéni választókerületből 75-ben a szocialisták, 31-ben az Együtt-PM állít jelöltet a jövő évi választásokon a két fél csütörtökön kötött megállapodása alapján - jelentette be Mesterházy Attila szocialista pártelnök csütörtökön Budapesten.


Az egyezség szerint az Együtt-PM-nek jutó 31 körzetből hét budapesti, így a II., az V., a VII., a XII., a XVI., a XXI. és a XXII. kerület, valamint köztük van az egyik miskolci, debreceni, szegedi, győri és kaposvári körzet is.

A kormányváltó szövetség létrejötteként értékelte a szocialista párt és az Együtt-PM csütörtökön kötött megállapodását Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője.

Újságíróknak mindketten azt mondták: az egyénijelölt-állítás összehangolása és a két külön lista garantálja a lehető legtöbb ellenzéki szavazat begyűjtését.
   
Mesterházy Attila hozzátette: az MSZP hamarosan tárgyalásokat kezd a többi demokratikus ellenzéki párttal - köztük Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával -, amelynek politikusai helyet kaphatnak a szocialisták listáján, vagy akár elindulhatnak az MSZP-nek jutó egyéni körzetek némelyikében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!