Hírek

2013.08.01. 16:26

Elindult a próbaüzem a debreceni 2-es villamos új vonalán

Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester az új villamosvonalon megtett első, sajtónyilvános csütörtöki próbaúton elmondta: a spanyol CAF-villamosok már az új pályán teljesítik a típusengedélyhez szükséges teszteket.

BAMA

"Történelmi pillanat a mai: elsőként megy végig a pályán az új villamos" - hangoztatta a politikus a városháza előtt, amikor elindult az első próbajárat. Kósa Lajos ismertette: július 31-ig kellett a kivitelezőnek elkészülnie a 2-es vonal Péterfia utcától a Thomas Mann utcáig tartó első szakaszával. Az egyik pályatesttel elkészültek a határidőre, azon szerda este egy régi szerelvénnyel már végigmentek.   

A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta: 5-6 napos késésben van a kivitelező a másik pályatesttel, ezért napi 1 millió forint kötbért fog kiszámlázni a város.

A spanyol gyártó új szerelvényei már az új szakaszon fogják végezni a terheléses próbajáratokat és a fékteszteket is, így nem fogják akadályozni az 1-es vonalon a villamosközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!