Hírek

2014.03.20. 14:42

Influenza: tovább csökkent az orvoshoz fordulók száma

Az előző hetihez képest 28 százalékkal kevesebben, 15 700-an fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz, az Országos Epidemiológiai Központ csütörtöki közlése szerint visszavonulóban van a járvány Magyarországon.

MTI

A tájékoztatás szerint a március 10-16. közötti időszakban tapasztaltakhoz hasonlóan, az influenzaszerű megbetegedések leggyakrabban a 3-5 éveseket és a 6-14 éveseket érintette.

A 11. héten - Bács-Kiskun megye kivételével - valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, és legtöbb esetben az influenza A vírus fertőzött.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapja szerint az influenzajárvány miatt még mindig több kórházban és egészségügyi intézményben van teljes, vagy részleges látogatási tilalom.

Így tilos a betegek felkeresése a budapesti MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) központi aneszteziológiai intenzív terápiás, illetve szülészet-nőgyógyászati osztályán, továbbá a PIC-részlegen. Fejér megye valamennyi gyógyító és ápolási intézetében van még látogatási tilalom.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben pedig a szülészet-nőgyógyászaton, a csecsemő- és gyermekosztályon, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, Nógrád megyében a Szent Lázár Megyei Kórház valamennyi osztálya van zárva a látogatók előtt, illetve a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet újszülöttrészlegén, a gyermekgyógyászati, szülészet-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán tilos a látogatás.

Szintén érvényben van még a részleges látogatási tilalom a Pest megyei kistarcsai Flór Ferenc Kórházban is.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!