Hírek

2016.12.31. 09:28

Vona etikai vizsgálatot kezdeményez az elnökségnél

Elfogadhatatlan – mondta Vona Gábor, miután pártja vecsési szervezete közösségi oldalán arról írt, hogy ők nem üdvözlik a zsidóságot.

BAMA

Vona Gábor a történtek miatt etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökségnél. Az ilyen jellegű vallásgyalázó tartalmak ugyanis, még a Jobbik „kamaszkorában” sem voltak elfogadhatók. Szerinte nem maradhat következmények nélkül, sem tartalmában, sem stílusában nem fogadható el, ha valaki így nyilvánul meg. Hozzátette: egyelőre tájékozódik az ügyben, hogy pontosan kihez is köthető a kiírás. Furcsállná ugyanis, ha a vecsési szervezetük tartott volna egy alapszervezeti gyűlést és ott fogalmazódott volna meg ez a vélemény. Ugyanakkor, ha az egész szervezet így vélekedik, akkor – mint mondta – az egész szervezettől megválnak.

Tegnap több párt is elhatárolódott Medgyessy Péter volt miniszterelnök felvetésétől, hogy a baloldal a Jobbikkal együttesen tudná legyőzni Orbán Viktort. Az MSZP, a DK és a Jobbik választási együttműködését a Jobbikhoz köthető értelmiségiek is kizártnak tartják.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!