Hírek

2017.01.24. 08:37

"Istenkém, hogy rühellem a vidékieket"

Eddig több mint 35 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpiai pályázat elleni népszavazáshoz a Momentum Mozgalom standjainál – közölte a szervezet, amely a sportrendezvény-ellenes fellépésével hívta fel magára a figyelmet.

MW Központi Szerkesztőség

A mozgalom csütörtökön kezdte az aláírásgyűjtést, az aktivistáknak 30 napjuk van rá, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék. A szervezet túl drágának tartja az olimpiát, szerintük az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni a nyári játékokra szánt pénzt.

Tarlós István főpolgármester azt mondta: aki Budapestet szereti, támogatja az olimpiát, és nem ír alá ilyen íveket, az olimpiával ugyanis az egész ország nyer.

Közben a 888.hu szúrta ki, hogy az olimpiaellenes mozgalom vezetőségi tagja Mécs János mit is gondol a vidékiekről. Az egykori SZDSZ-es képviselő, Mécs Imre fia, trágárságoktól és helyesírási hibáktól hemzsegő írásában úgy fogalmazott: „istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”.

Az egyetemi hallgatói élményeit így folytatja: „ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van b….va, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja”.

Majd minősíthetetlen hangnemben folytatja a hasonló érveit. Mécs János tegnap úgy reagált: korábbi írása „csupán egy karakterparódia”.

Közben az MSZP is bejelentette, támogatja az olimpiaellenes mozgalmat. A párt nemrég még teljes mellszélességgel kiállt a sportrendezvény mellett. Kunhalmi Ágnes és Horváth Csaba is arról beszélt, hogy az ország csak nyerhet a rendezéssel.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!