Hírek

2017.06.23. 19:20

Online segítik a felvidéki gazdákat

Címkék#Hírkereső

Szlovákiai magyar kistermelőket és vásárlóikat megszólító online piacteret és egy ingyenes hirdetői oldalt is indított a helyi magyar őstermelők segítése, illetve a közösségen belüli kereskedelem megkönnyítése érdekében a Libertate polgári társulás.

MW Központi Szerkesztőség

A szervezet a kulturális és közéleti programok szervezése mellett a felvidéki magyarság gazdasági gyarapodását célzó eszközökkel is segíti a helyi közösség megerősödését.


Elsőként a felvidéki magyar vállalkozásokat összegyűjtő és azok elérhetőségeit és profiljait röviden bemutató honlapot indítottak a www.szolgaltatas.sk címen.


Ezt követte, a www.haztaji.sk, amely egy felvidéki magyar őstermelőket kiszolgáló, ingyenes online piactér.

A szervezet célja az volt, hogy összekösse a kiváló minőségű alapanyagokat kínáló helyi magyar gazdálkodókat a háztáji termékek iránt érdeklődőkkel.
„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók keresik a magasabb értéket képviselő háztáji termékeket, de sokan nem is tudják, hogy a közelükben milyen kiváló termelők vannak, és pont ebben segít a Haztaji.sk” – mondta el kezdeményezésükről Németh Róbert, a Libertate polgári társulás elnöke.

A szervezet legújabb projektje, a www.termek.sk honlapon érhető el.
„A Termek.sk-tól azt várjuk, hogy élő adatbázisként szolgálja a felvidéki magyarokat, online térként, ahol bárki kínálhat használt vagy akár új terméket is, mégpedig ingyenesen” – mondta Németh Róbert egyesületi elnök hozzátéve: kezdeményezésükkel a magánszemélyek mellett a vállalkozókat is szeretnék megszólítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!