Kék hírek, bulvár

2015.12.15. 15:46

Így működik a fix traffipax - videó!

Megírtuk már a fix traffipaxok helyszíneit, most megmutatjuk, hogyan dolgoznak ezek a csodamasinák.

dg (bama.hu)

Év végére kiépült a Közúti Intelligens Kamerahálózat, művésznevén a VÉDA. Mi is milliószor megírtuk már, olvasóink már bemagolhatták, hogy pontosan hol vannak a fix traffipaxok. Most a rendőrség részletesen bemutatta, hogyan működnek ezek a csodák. Fontos leszögezni, hogy még mindig nem működnek élesben. Tesztüzem van, még nem csenget a postás a bírságokkal.

Maga a VÉDA amúgy három elemből épül fel:
- a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP) - /ez ugye 2015. márciusa óta bevetésen van, de csak a  sebességmérés jár joghatással./
- fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP), - /ez van még teljes tesztüzemben/
- a különböző jogsértések dokumentálásából származó adatokat kezelő Közlekedésbiztonsági Automatizált Feldolgozó és Információs Rendszer, a KAFIR.

Szintén a projekt keretein belül történik meg 958 db kézi adatrögzítő és információs eszköz használatba vétele, amelyek a megállításos közúti ellenőrzést végző rendőrök munkáját segítik.

A rendőrség kizárólag azt követően kezdi meg a változtatható helyű eszközök kiegészítő funkcióinak és a fix telepítésű KKEP-k éles működtetését, hogy meggyőződött az eszközök és az adatbázisok rendszerszinten összehangolt működéséről.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy ezen időpontokról még a joghatással járó dokumentálások indulását két héttel megelőzően tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!