rendőrség

2018.07.13. 10:01

Trükkös tolvajt fogtak el Kacsótán

A gyanúsított egy járóbotot kínált eladásra, majd ellopta a sértett pénzét. Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 07. 13., p – 09:29 A gyanúsított egy járóbotot kínált eladásra, majd ellopta a sértett pénzét.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre július 12-én délelőtt arról, hogy egy másik férfi pénzt lopott tőle Kacsótán. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az idős férfi lakásába bement egy 77 éves szigetvári férfi, és egy járóbotot kínált neki eladásra. A sértett nem akarta megvenni a járóbotot, ekkor a férfi azt kérte tőle, hogy mutassa meg menyi pénz van a pénztárcájában.

Amikor a sértett elővette a pénzét, a férfi kikapta azt a kezéből, majd távozott. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a lopással megalapozottan gyanúsítható férfit, majd előállították, és kihallgatták gyanúsítottként, tettét beismerte. Ruházatának átvizsgálása során előkerült az ellopott pénz is, amelyet a rendőrök lefoglaltak, majd visszaadták a tulajdonosának.

A gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.

A trükkös lopások elkerülése érdekében:

A trükkös tolvajok különböző indokokkal, kitalált történetekkel keresik fel lakásukon, házuknál elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozó embereket. Az elkövetők jellemző módszerei például, hogy vizet kérnek, azt állítják, hogy pénzt vagy segélyt hoztak, vagy ügynökként különféle kedvező termékeket ajánlanak, illetve eladni kívánnak valamit.

Ne nyisson ajtót, kaput idegeneknek, ismeretlen személyeknek! Bejárati ajtajára szereltessen biztonsági zárakat, láncot, amit minden esetben használjon is!

A házaló árusokat ne engedje be lakásába, és lehetőleg ne vásároljon tőlük semmit!

Bárkinek is mondja magát (akár hivatalos személynek), minden esetben kérjen igazolványt, és hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik!

A közszolgáltatók sem díjbeszedést, sem visszautalást nem rendeznek készpénzben, átutalással intézik azt. Szakembereik csak indokolt esetben keresik fel a fogyasztókat, és erről előre értesítik az ügyfelet. A szolgáltatók alkalmazottjai minden esetben igazolvánnyal igazolják magukat.

Aki rosszullétre hivatkozik, annak hívjon mentőt, vagy irányítsa a közeli orvoshoz, egészségügyi intézményhez! A pénzváltás trükkjével próbálkozót küldje a legközelebbi üzletbe!

Kérjük, hogy ne dőljenek be a trükknek, pénztárcájukat soha ne vegyék elő idegenek előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!