Közélet

2008.12.31. 01:34

Szuperhősök a szomszédból

Lelepleztük a baranyai politikusokat: kiderült, hogy számos közszereplő szuperhősként szolgála a hétköznapi embereket. Bemutatkozik Vízipókember, Jedi Berci, Zsolti a denevér, Terminátor of Komló, és társaik.

N. F. – K. Z.

Itt élnek közöttünk. Ugyanazokban az utcákban sétálnak, ugyanott vásárolnak, ugyanazokat az újságokat olvassák, ugyanazokhoz az orvosokhoz járnak mint mi, átlag baranyaiak, mégis kiemelkednek közülünk. Hogy mi az, amivel fölénk nőnek? Megrettenne-e, kedves Olvasó, ha például a Király utcán – miközben gyanútlanul sétálgat – szembe jönne Önnel legádázabb ellensége (a közös képviselő, a szomszéd Béla, Berényi Miklós) és egy lágyan duruzsoló stílfűrésszel fel akarná Önt szeletelni? Még szép.

Na, hát az itt látható fantasztikus lények nemhogy nem ijednének meg, de borzalmas vérfürdőt rendeznének a történelmi belváros műemlékileg védett épületeinek tövében. Villanna az Orbán tábornoktól kapott vadászkés, szövődne a pókháló, dördülne a pisztoly a csinos kézben, kaszálna a súlyos gépfegyver, aprítana a fürge fénykard, lecsapna a denevérököl, suhognának a szélben az államkasszából származó húszezresek. Ők a megye szuperhősei. Szeressük őket! Más választásunk úgysincs. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!