Közélet

2010.04.02. 13:13

Útfelbontással akadályozza a hulladékszállítást az önkormányzat

Felbontatta a helyi hulladéklerakóhoz vezető utat Szigetvár önkormányzata csütörtökön, hogy akadályozza a vele perben álló hulladékszállító, a Dél-Kom Kft. járműveinek közlekedését.

Babos A.

– Azzal vádolnak minket, hogy illegális hulladékkezelést végzünk, ezért felbontatta a telephelyünkre vezető utat csütörtökön az önkormányzat, ezzel egy időre megakadályozva a hulladékszállítást is – közölte megkeresésünkre Genczler István, a Dél-Kom Kft. gazdasági vezetője.

A BIOKOM-hoz – amelynek Genczler István a megbízott cégvezetője – tartozó kft. végzi Szigetvárott a hulladékkezelést, és 2018-ig szóló szerződésük van a várossal a huladéklerakó üzemeltetésére. Szerintük a helyi képviselő-testület egy markáns csoportja hónapok óta próbálja elérni, hogy helyettük egy somogyi társaság vegye át a szolgáltatást – ezt a városházán korábban visszautasították. Emiatt a Dél-Kom és az önkormányzat perben áll egymással. Utóbbi mindenáron szeretné, ha érvényteleníthetnék az üzemeltetési szerződést, és közbeszerzési eljárást írhatnának ki a feladatra. A képviselők szerint az árak elszaladtak a városban, és a lakosság is elégedetlen. Ezt azonban a szolgáltató cáfolja, mondván hozzájuk egyetlen lakossági panasz sem érkezett, és cégük árai a legalacsonyabbak a piacon.

Genczler István elmondta, hogy a lerakóhoz vezető utat Szigetvár önkormányzata csütörtökön felbontatta, csak biztonsági szolgálatuk fellépésének volt köszönhető, hogy félbemaradt a munka. A cégvezető állítja, hogy dr. Rodek Gyula, Szigetvár ügyvivő alpolgármestere és dr. Tusnádi Tamás képviselő személyesen is ásót ragadtak. Miután a munkások elvonultak, betemetették a gödröt, hogy biztosítsák a közlekedést – a szolgáltatás ellátása érdekében – a lerakóhoz, s az itteni agyagbányához. Rodek Gyulát pénteken többször is hívtuk, üzenetet is hagytunk a mobilján, de nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!