Közélet

2010.10.01. 10:32

A vámosok nyugdíja miatt aggódik a Jobbik

Négyezerötszáz vám- és pénzügyőr nyugdíjáért aggódik a Jobbik – jelentette be sajtótájékoztatón Szőcs Norbert, a párt baranyai alelnöke.

B. A. (DN)

A politikus birtokába jutott dokumentumok szerint ugyanis vannak olyan munkatársai a Vám- és Pénzügyőrségnek, akik megtudták, hogy a bruttó bérükből levont 8 százalékos magánnyugdíj-pénztári tagdíj nem jelent meg saját folyószámlájukon. Így arra is van esély Szőcs Norbert szerint, hogy nem több egyedi – köztük baranyai – esetről van szó, hanem talán általános problémáról.

Márpedig ha ez fennáll, akkor a hétezres létszámú fegyveres testületben az ifjabb kollégák mindegyike, aki már az új rendszerbe tartozik e szempontból – mintegy négyezer-ötszáz fő – érintett lehet. Az első bizonyított hasonló probléma 2007-re nyúlik vissza. A sajtótájékoztatón részt vett Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke is, aki örült a baranyaiak kezdeményezőkészségének, s megígérte, a Parlament elé viszik az ügyet. Csakúgy, mint Barkó Béla, a Jobbik baranyai alelnöke javaslatát, aki azt szeretné, ha a jövőben a múzeumok, kiállítóhelyek, gyűjtemények támogatását nem csupán mennyiségi, lélekszám alapján ítélnék meg, hanem minőségük alapján is.

Választás a bamán: vasárnap élőben

Vasárnap rendszeres választási hírekkel jelentkezünk: reggeltől közöljük a részvételi adatokat és a rendkívüli eseményekről is beszámolunk, este héttől pedig a részeredmények olvashatók oldalunkon.
Késő este pedig már a végleges adatokkal szolgálunk Baranya nagyobb településeiről - tartsanak velünk ezen a választáson is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!