Közélet

2011.06.07. 12:02

Mégis lehet rovástábla Mohácson

Noha a képviselő-testület elutasította, mégis lehet rovásírástábla a város bevezető szakaszain a Jobbik kezdeményezésére.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról beszámoltunk, a képviselő-testület legutóbbi ülésén elutasította a Jobbik kezdeményezését, amely szerint rovással írott helységnévtáblákat kívánnak felállítani a város bevezető útjain, viszont – amint azt Barkó Béla, a párt megyei elnöke lapunknak elmondta – a táblák mégis kikerülnek az utak mellé.

Barkó Béla elmondta, megdöbbenéssel fogadták a képviselő-testület állásfoglalását, szerinte azonban az önkormányzatnak az ügyben csak véleményezési joga van. Kifejtette, a közútkezelő társaságtól megkapták a szükséges engedélyt, így június 24-én sor kerül a táblák elhelyezésére a Duna-parti városban, aznap este hat órakor avatják fel azokat.

A döntést megelőzően az önkormányzat egyébként kikérte a városvédő egyesület véleményét. A szervezet tagjai arra jutottak, hogy bár szimpatizálnak minden olyan kezdeményezéssel, melynek célja a nemzettudat erősítése, a rovásírást csak a lakosság elenyésző hányada ismeri, így a többség számára megfejthetetlenek lennének az írásjelek.

A Jobbik helyi szervezetei több településen is állítottak már ilyen helységnévjelzőket, a Dél-Dunántúlon az elsők között Harkányban, ezt, valamint rovással írt utcanévtáblák elhelyezését másutt is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!