Közélet

2011.07.15. 07:18

Felmondtak a volt alpolgármesternek

„Azonnali hatállyal megszüntették mindenféle jogviszonyomat a Szigetvári Városi Kórházban” – tájékoztatta a Dunántúli Naplót dr. Rodek Gyula.

Kaszás E.

Az egészségügyi szakember korábban orvos-igazgatóként, a legutóbbi időszakban osztályvezető főorvosként dolgozott az intézményben.

A Dunántúli Napló érdeklődésére a hírt a Szigetvári Városi Kórházban megerősítették, ugyanakkor részleteit nem kommentálták. Mint dr. Berecz János, az intézményt működtető cég közelmúltban kinevezett ügyvezető igazgatója elmondta, dr. Rodek Gyula mintegy három évtizedes szakmai múlttal, tapasztalattal rendelkezik, saját döntése, hogy további pályafutására tekintettel mit hoz nyilvánosságra a történtekről.

– Úgy vélem, hogy eltávolításom a városban tavaly október óta zajló politikai tisztogatás része. Igazam megállapításáért munkaügyi bíróságra viszem elbocsátásom ügyét, aminek részleteiről csak a bírósági döntés után szeretnék beszélni – nyilatkozta csütörtök délután dr. Rodek Gyula. Az aneszteziológus-intenzív, illetőleg kardiológia területén dolgozó egészségügyi szakember ugyanakkor megerősítette, hogy továbbra is a szakmában szeretne maradni, ám lehetőségeit a hirtelen jött döntés után még nem mérte fel.

Mint ismeretes, dr. Rodek Gyula a helyi politikai életben is aktív volt az elmúlt évtizedekben. Korábban SZDSZ-esként, majd függetlenként is bekerült a város képviselő-testületébe, a jelenlegi városvezetés előtt alpolgármesterként is tevékenykedett. Paizs József polgármester tragikus halála után ügyvivő alpolgármesterként vezette a várost, az ő nevéhez fűződik Szigetvár fizetésképtelenségének bejelentése, majd az adósságrendezési eljárás elindítása. Az emlékezetes szemétszállítási ügyben egy döntése kapcsán nyomozás is indult, amit később érdemi megállapítás nélkül lezártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!