Közélet

2011.10.04. 12:31

A kimagasló teljesítményt díjazták a város napján

A város napján, október 1-jén, ünnepi testületi ülés keretében adták át a kisvárosban a hagyományos városi kitüntetéseket.

K. E. (Dunántúli Napló)

A települési önkormányzat testületének döntése értelmében 2011-ben a Szigetvár Díszpolgára címet Deicler András zenetanár, fúvószenekari karnagy, a Weiner Leo Zeneiskola vezetője nyerte el. Oktatási és Közművelődési Díjban részesült Nagy Lászlóné tanító és Rizinger Ilona óvodapedagógus, tagintézményvezető-helyettes. A Városfejlesztési Díjat Györei Attila vállalkozó kapta, míg a Közszolgálati Díjat idén Gáspár Györgyné köztisztviselő, gyámhivatal vezetője vehette át.

A testületi döntés értelmében Zrínyi Emlékplakettben részesült Farkas Tünde parkfenntartási ágazatvezető, Góra Istvánné köztisztviselő, pénzügyi előadó, Hompola Ágnes óvodapedagógus, Pogács Anna köztisztviselő, gyámhivatali vezető, főtanácsos, Ripli Sándorné dajka, Szűcs István Tibor tűzoltó százados és Vörösné Hegyi Mária óvodapedagógus.

Mint lapunkban korábban megírtuk, ellenzéki (a Szigetvári Emberekért Egyesület és az MSZP) kezdeményezésre idén Paizs József tavaly elhunyt polgármester neve is felmerült a díszpolgári cím várományosai között, az előterjesztés azonban nem kapott többséget a testületben.  

K. E. (Dunántúli Napló) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!